+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Με τις δύο ρόδες στο πεζοδρόμιο.

Α, όλα κι όλα - αν ξεχωρίζει για κάτι ο Έλληνας, είναι ο πολιτισμός του, η κουλτούρα που του άφησαν χιλιάδες χρόνια ιστορίας, η ευγένεια των τρόπων του και, πάνω απ' όλα, το πόσο νοιάζεται για τους συνανθρώπους του.



Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Τα 10 χειρότερα παρκαρίσματα του 2016!


Το παράνομο παρκάρισμα είναι κάτι σαν εθνικό μας σπορ. Κάθε μέρα, σε κάθε ελληνική πόλη, βλέπουμε αμέτρητα αυτοκίνητα παρατημένα οπουδήποτε, από ανθρώπους που θεωρούν ότι ο κόσμος τους ανήκει.
Σε μερικές περιοχές είναι λες και υπάρχει μια άτυπη κόντρα για το ποιος θα ενοχλήσει περισσότερο τους συμπολίτες του, ποιος θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο πρόβλημα σε περισσότερους ανθρώπους. Και οι… καλύτεροι του είδους, πετυχαίνουν πολύ υψηλό σκορ σε αυτή την κλίμακα ενόχλησης, εμποδίζοντας μέχρι και λεωφορεία γεμάτα κόσμο, για αρκετή ώρα.
Ας δούμε λοιπόν 10 από τα χειρότερα παρκαρίσματα που εντοπίσαμε εμείς το 2016 στην Ελλάδα. Κάποια είναι μεμονωμένα περιστατικά, ενώ άλλα είναι απλώς αντιπροσωπευτικά παραδείγματα μιας ολόκληρης τάσης, που δεν γίνεται να περιοριστεί εν μία νυκτί. Εννοείται ότι στα σχόλια του άρθρου περιμένουμε τις προτάσεις σας για εκείνα που ξεχάσαμε.
_______________________________
10. Ένα Fiat Seicento στα Ιωάννινα
Εξαιρετικά βολική αυτή η ράμπα στη γωνία ενός πεζοδρομίου στα Ιωάννινα, σου επιτρέπει να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου στο καλύτερο σημείο, όπου εμποδίζεις ταυτόχρονα δύο διαδρόμους τυφλών. Η ελληνική σημαία που κρέμεται από τον καθρέφτη δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την εθνικότητα του οδηγού, ενώ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι ακριβώς απέναντι είναι τα δικαστήρια της πόλης.

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ανθρώπινη ζωή: 26.000 σε 36 άτοκες δόσεις

Ο Φαίδων ήταν 15 χρονών.
Δε θα γίνει ποτέ δεκάξι.
Αν ζούσε, σήμερα θα ήταν εικοσιτριών, θα είχε πάρει το πτυχίο του και θα αναρωτιόταν, μεταπτυχιακό ή θητεία;
Το πτυχίο, η φοιτητική ζωή, οι παρέες, οι βόλτες, τα κορίτσια, μια δημιουργική δουλειά, μια οικογένεια, παιδιά, εγγόνια, χάθηκαν για πάντα.
Γιατί; Γιατί πέρασε το δρόμο με πράσινο...


Ο δράστης θα πληρώσει 26.000 ευρώ.

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Οι Μαμάδες στη Βουλή

Σήμερα το πρωί, οι Μαμάδες στο Δρόμο, ήμασταν προσκεκλημένες στη Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής. Οι Ήλια Ιατρού και Νατάσα Χαμηλοθώρη είχαμε την τιμή να μιλήσουμε στους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους για τα θέματα που απασχολούν όλους τους Έλληνες:
- την έλλειψη και την καταπάτηση των χώρων των πεζών και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί,
καθώς και
- την έλλειψη οδικής ασφάλειας σε κάθε σημείο του οδικού δικτύου και σε κάθε επίπεδο.

Ευελπιστούμε ότι η φωνή μας θα ακουστεί και θα οδηγήσει σε βελτίωση μιας κατάστασης που υποβαθμίζει και απειλεί τη ζωή όλων μας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίασή μας κάνοντας κλικ σε αυτόν το σύνδεσμο και παρακολουθώντας από το τριακοστό λεπτό και εξής.