+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Πεζόδρομος, παιδί μου, σημαίνει προσοχή μη μας πατήσουν!

Στην περιοχή Γουδή του Δήμου Αθηναίων, στον πεζόδρομο της οδού Πόντου (μεταξύ των οδών Φαραντάτων και Αγίου Θωμά), βρίσκεται ένα μεγάλο σχολικό συγκρότημα με 3 δημοτικά σχολεία και 3 Νηπιαγωγεία.
Ο πεζόδρομος όμως έχει μετατραπεί από τους οδηγούς σε κάτι μεταξύ παράκαμψης και πάρκινγκ:

  


 

Ιδιαίτερα κατά τις ώρες που τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο ή σχολούν, το χάος που δημιουργείται είναι απερίγραπτο.
Γονείς, παιδιά, μηχανάκια κι αυτοκίνητα στριμώχνονται στο στενό ανάκατα. Δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, λωρίδες, προτεραιότητες. Ο καθένας χώνεται όπου νομίζει ότι χωρά να περάσει. Τα μηχανάκια περνούν ξυστά από τα καρότσια. Τα αυτοκίνητα περνούν αναγκάζοντας γονείς και παιδιά να παραμερίσουν.
Κανείς δε φαίνεται να σκέφτεται ότι όλα τα οχήματα έχουν τυφλά σημεία. Με τα παιδιά δίπλα σε ρόδες και προφυλακτήρες, οι συνοδοί τους δεν ξέρουν πού να πρωτοκοιτάξουν. Στο μεταξύ, μέσα στο στριμωξίδι, οι εξατμίσεις βρίσκονται λίγα μόλις εκατοστά δίπλα από τα κεφαλάκια των παιδιών, που αναπνέουν όλο αυτό το καυσαέριο. 

Μέσα σε μια τόσο άναρχη κατάσταση, είναι μοιραίο ότι κάποια στιγμή κάποιο δυστύχημα θα συμβεί. Και, ενώ η υγεία τους επιβαρύνεται από τα καυσαέρια, μια γενιά παιδιών μαθαίνει -με βιωματικό τρόπο- ότι οι κανόνες οδικής κυκλοφορίας είναι για πέταμα. Όταν σε 4-10 χρόνια πιάσουν το τιμόνι, τι περιμένουμε ότι θα κάνουν;
Μετά τις εκκλήσεις των ίδιων των σχολείων και των συλλόγων τους, οι Μαμάδες στο Δρόμο στέλνουμε επιστολές προς το δήμο και την τροχαία, γιατί η κατάσταση είναι απαράδεκτη και πρέπει να διορθωθεί πριν είναι αργά.
Περιμένουμε τις αντιδράσεις τους.

________________________
Ενημέρωση: μετά από μήνυμα στο Δήμο Αθηναίων, η δημοτική αστυνομία εμφανίστηκε μοιράζοντας κλήσεις σε όλα τα παρκαρισμένα και αποτρέποντας τις διελεύσεις. Ο πεζόδρομος ελευθερώθηκε και μάλιστα οι γονείς έλαβαν την υπόσχεση ότι θα περνούν κάθε μέρα!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου