+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Δράση στο Ηράκλειο

Οδική ασφάλεια και πρόσβαση.
Αυτοί ήταν οι στόχοι της ομάδας μας και αυτοί παραμένουν ως και σήμερα.
Αρχικά, οδική ασφάλεια δεν υπάρχει όταν δεν υπάρχει πρόσβαση. Αν πρέπει να κινηθείς από το δρόμο, τότε πόσο ασφαλής μπορείς να είσαι;
 
Δεύτερον, όταν μιλάμε για πρόσβαση δεν περιοριζόμαστε μόνο σ' αυτά που μας ενδιαφέρουν άμεσα: από πού θα περάσω εγώ, ή το καρότσι ή πώς θα πάει το παιδί στο σχολείο.
Όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα και, αν είμαστε άνθρωποι, οφείλουμε να νοιαζόμαστε για τα δικαιώματα των άλλων όσο και για τα δικά μας.
Από την αρχή η ομάδα μας υπερασπίζεται όλες τις ομάδες που ταλαιπωρούνται όπως εμείς (ή μάλλον πολύ περισσότερο) αναζητώντας πρόσβαση στις εχθρικές ελληνικές πόλεις: άτομα με κινητικές αναπηρίες, άτομα με προβλήματα όρασης, ηλικιωμένους, τραυματίες.

 
Ένας από τους πιο δραστήριους ανθρώπους σ' αυτό τον τομέα είναι η Γεωργία Ξημεράκη στο Ηράκλειο Κρήτης - είναι τιμή μας να την έχουμε στην ομάδα μας.
 
 
Η Γεωργία, σχεδόν ολομόναχη, αγωνίζεται για τα αυτονόητα. Θέλει ν' αλλάξει όχι μόνο τις άθλιες υποδομές στο Ηράκλειο αλλά και τις νοοτροπίες όσων χειροτερεύουν την κατάσταση με τη συμπεριφορά τους.
Η Γεωργία απαιτεί υποδομές που θα της επιτρέπουν να πηγαίνει όπου πηγαίνουν και οι άλλοι πολίτες και δε συγχωρεί όσους -με διάφορες προφάσεις- κάνουν τη ζωή δύσκολη στους συμπολίτες τους.
 

Αυτή την Παρασκευή, 27 Ιουλίου, στις 5:30μμ, η Γεωργία μας καλεί στην οδό Αβέρωφ, στο κέντρο του Ηρακλείου, για να δείξουμε σε όλους πως υπάρχουμε και πως θέλουμε μια προσβάσιμη πόλη.
 
Όσες/-οι μπορείτε, ελάτε μαζί μας. Αν δε μπορείτε, παρακαλώ, διαδώστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου