Στον Άγιο Νικήτα πάλι είχαν διπλοπαρκάρει.
"Και τι έγινε;", θα μου πείτε."Σιγά το πράμα. Κάθε μέρα γίνονται αυτά."
Σωστά.
Μόνο που αυτή τη φορά, έχασε τη ζωή του ένας οικογενειάρχης.
Έτσι.
Για λίγα λεπτά.
Γιατί μας βολεύει.
Γιατί "Δε θ' αργήσω".
Γιατί "Δε 'μποδίζει".
Γιατί "Σιγά μωρέ, δε βαριέσαι;"
Η αδιαφορία μας κοστίζει ζωές.
Το είδαμε στη Μάντρα, το είδαμε στο Μάτι, το βλέπουμε στις γειτονιές μας.
Ο επόμενος, μπορεί να είμαστε εμείς.
Οι "Μαμάδες+ στο Δρόμο" απαιτούμε όλα τα οχήματα άμεσης επέμβασης να εξοπλιστούν με κάμερες και να γίνεται πλήρης καταγραφή όλων των περιστατικών που συναντούν στο διάβα τους.
Αν συναντήσουν παρανομίες που εμποδίζουν ή καθυστερούν τη διέλευσή τους, όλοι οι ένοχοι να πληρώνουν τσουχτερά πρόστιμα και να υφίστανται στέρηση διπλώματος για τουλάχιστον ένα έτος.
Θα θέλαμε να δούμε όλους τους οδηγούς που είχαν κλείσει το δρόμο να παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
Κι έχουμε και στο παρελθόν υποστηρίξει ότι το αντικοινωνικό παρκάρισμα δεν είναι παράβαση του ΚΟΚ, είναι ποινικό αδίκημα κι όσοι παρκάρουν παράνομα είναι ένοχοι για απόπειρες ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.
Και θα επιμείνουμε, μέχρι που όλοι να το εμπεδώσουν.
Πώς να ευχηθούμε καλή ανάπαυση στον άνθρωπο που έφυγε πριν την ώρα του;
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Τους ευχόμαστε κάθε δύναμη - γιατί θα χρειαστούν μεγάλη... :-(
______________________
Πηγή
Συμφωνώ. Και χθες, στο χωριό μου, είχα πάει στο φούρνο και μπροστά τη ράμπα ήταν παρκαρισμένος ένας Ολλανδός. Υποθέτω ότι θα σκέφτηκε "είμαι στην Ελλάδα". Ασυνείδητοι υπάρχουν παντού, απλά σε χώρες όπως η Ολλανδία, οι κοινωνίες είναι πιο οργανωμένες στην αντιμετώπιση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ σε όλα που γράφει το άρθρο, μόνο που κάτι με ενοχλεί, και δεν έχει να κάνει με την κυκλοφοριακή αγωγή "...έχασε τη ζωή του ένας οικογενειάρχης". Δηλαδή οι υπόλοιποι έχουν λιγότερα δικαιώματα ; Η μήπως έχουν δείξει χειρότερη διαγωγή ; (Δημήτρης Κ.)
Καλημέρα Δημήτρη και σ' ευχαριστώ για τα πάντα εύστοχα σχόλιά σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ προσδιορισμός "οικογενειάρχης" δεν έχει να κάνει με δικαιώματα. Θα μπορούσα επίσης να πω 45χρονος, ή αλλοδαπός, ημεδαπός, κτλ.
Απλά ήθελα να του δώσω και κάποια άλλη ιδιότητα εκτός από "άνδρας".
Επέλεξα το "οικογενειάρχης" γιατί η ορφάνια είναι τρομερή συμφορά για όποιον την έχει ζήσει.
Αυτά τα παιδιά, ξαφνικά, θα έχουν απείρως πιο δύσκολη ζωή απλά και μόνο γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να ψάξουν λίγο πιο πέρα για θέση.
Ο γνωστός παιδίατρος Α. Δαρζέντας διατυπώνει την ίδια άποψη στο εύστοχο άρθρο του "Το ελληνικό 'έλα μωρέ, δεν πειράζει' κοστίζει ζωές και υπανάπτυξη" (https://www.infowoman.gr/to-elliniko-ela-more-den-peirazei-kostizei-zoes-kai-ypanaptyksi/)
ΑπάντησηΔιαγραφή