+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Νέο αυτοκόλλητο

Τη μέρα που γράφαμε για το Σπύρο που παιδεύεται με το αμαξίδιό του κάθε μέρα, κυκλοφόρησε μια φωτογραφία του Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη που τον δείχνει αποκλεισμένο στο πεζοδρόμιο από ασυνείδητο οδηγό.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο ίδιος στην ανάρτησή του στο Facebook:

"Τουλάχιστον έχει αφήσει τόσο χώρο όσο ακριβώς χρειάζεται, ώστε 
να ΜΗΝ μπορεί να περάσει ένα αμαξίδιο... #ελεος. [...]"

Περιγραφή: ένα κόκκινο αμάξι, παρκαρισμένο κάθετα στο πεζοδρόμιο, αφήνει ελάχιστο χώρο. Μπροστά στο μικρό κενό ένα παλληκάρι με αμαξίδιο σηκώνει τα χέρια σε μια χειρονομία που σημαίνει "έλεος!"

Κάτι τέτοια κάνουν τα ευγενικά μας αυτοκόλλητα να μου φαίνονται ξαφνικά ανεπαρκή.
Γι αυτό σκάρωσα ένα καινούριο.

Θα το εκτυπώσω μόλις ανοίξουν τα μαγαζιά (γιατί το θέλω σε αυτοκόλλητο, όχι κοινό χαρτί). Και μετά, όποιον βρω δε θα του χαριστώ: Τηλέφωνο στην τροχαία και αυτοκόλληση. Μήπως αυτοί χαρίζονται σε κανέναν;

Περιγραφή: εικόνα που δείχνει ένα χαρούμενο μωρό σε αμαξίδιο. Πάνω και κάτω από την εικόνα το σλόγκαν "Θέλω να ζήσω - μη μ' εμποδίζεις". Πιο κάτω το κείμενο "ένας στους 10 έλληνες ζει με κάποια αναπηρία. Ο σεβασμός είναι πολιτισμός. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες."


Αντιδράτε! Μιλάτε! Η σιωπή είναι ανοχή, είναι σιωπηρή έγκριση σ' όσους κάνουν το κακό. Μην τους αφήνετε. Όταν τους δείτε, κάνετέ τους να ντραπούν γι αυτό που κάνουν. Όταν δεν τους δείτε, καλέστε την αστυνομία και, ώσπου να έρθουν, κολλήστε τους ένα αυτοκόλλητο για να μάθουν ότι έπαψε η εποχή της ανοχής και της υποχώρησης.

Καλή επιτυχία!



__________________
Πηγή πρώτης εικόνας
Πηγή εικόνας στο φυλλάδιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου