+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο

Mπαίνω τυχαία σε μια ιστοσελίδα που διαφημίζει εξοπλισμό για παρκάρισμα και σήμανση.
Θεωρητικά ο προμηθευτής είναι πιο ανοιχτόμυαλος ή πιο ενήμερος από το μέσο έλληνα, καθώς προσφέρει προϊόντα όπως μπάρες στήριξης ποδηλάτου και κολωνάκια για την "προστασία των πεζών" σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια.
Δίπλα όμως σ' αυτά, με απόλυτη φυσικότητα, πουλά ράμπες πεζοδρομίων για να "Διευκολύνει την πρόσβαση τροχοφόρων στα πεζοδρόμια".
Διαβάστε το, και θαυμάστε τη φωτογραφία:
http://www.doorado.eu/rampes-pezodromion/






















Υπάρχει κι άλλη μία, για κινητές μπάρες που προστατεύουν χώρους παρκαρίσματος:
















Η φωτογραφία μιλά από μόνη της.
Αμφιβάλλει κανείς ότι το παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο έχει γίνει θεσμός;
.

2 σχόλια:

  1. Πέρα από την ουσία της δημοσίευσης σας με την οποία συμφωνούμε απολύτως ως προς το απαράδεκτο της παράνομης κατάληψης των πεζοδρομίων από αυτοκίνητα αξίζει νομίζουμε να σημειώσουμε 2 λόγια σχετικά με αυτά που αναφέρονται στις σελίδες μας.

    - Οι ράμπες πεζοδρομίων χρησιμεύουν για κάθε λογής τροχοφόρα όπως λέει και η διαφήμισή μας και όχι μόνο για αυτοκίνητα που θα καταλάβουν παράνομα χώρο στο πεζοδρόμιο. Στην ίδια σελίδα http://www.doorado.eu/rampes-pezodromion/ δημοσιεύουμε φώτο από αναπηρικό αμαξίδιο και από καροτσάκι που επίσης είναι τροχοφόρα. Ακόμα και ένα ΙΧ είναι κάποιες φορές υποχρεωμένο να περάσει από το πεζοδρόμιο όπως όταν εισέρχεται σε κάποια πυλωτή πολυκατοικίας.

    - Οι χειροκίνητες μπάρες έχουν φυσικά προορισμό να φυλάσσουν ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης όπως λέμε και στην σελίδα μας αλλά δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί σας ότι σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται κακή χρήση τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρησιμοποίησα το άρθρο σας για να υποστηρίξω το επιχείρημα ότι το παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο έχει γίνει θεσμός, δηλαδή κάτι τόσο συνηθισμένο που να μην προκαλεί πια την προσοχή.
    Έτσι, μολονότι οι ράμπες και οι μπάρες πωλούνται για νόμιμη χρήση, οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήσατε δείχνουν κατειλημμένα πεζοδρόμια, εικονογραφούν δηλαδή την παράνομη χρήση των προϊόντων.
    Κι όμως, κανείς από όσους συνέβαλαν στη δημιουργία της ιστοσελίδας δεν εντόπισε την αντίφαση και κανείς δεν τις απέρριψε ως ακατάλληλες για την προώθηση του προϊόντος. Αντίθετα, πιστεύω ότι εικόνες από κίνηση αντίστροφα σε μονόδρομο ή παρκάρισμα κάτω από απαγορευτική πινακίδα θα απορριπτόταν χωρίς δεύτερη σκέψη.
    Καταλήγω επομένως στο συμπέρασμα ότι η κατάληψη των πεζοδρομίων έχει γίνει τόσο συνήθης ώστε να μη γίνεται αντιληπτή ως αθέμιτη. Άρα έχει γίνει θεσμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή