+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Κολώνα

Δεν έχω ιδέα με ποιά κριτήρια επιλέγονται οι εργολάβοι που φτιάχνουν τα πεζοδρόμια, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν τους επιβλέπει κανείς. Πείτε μου, πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς αυτή τη σουρρεαλιστική φωτογραφία; Τι εξυπηρετεί αυτή η ράμπα; Την ελεύθερη διέλευση της κολώνας;


Μα ούτε ένας υπάλληλος του δήμου δε σκέφτηκε να κάνει μια βόλτα ως το φρεσκοφτιαγμένο πεζοδρόμιο, πριν μαζέψουν οι εργάτες τα εργαλεία τους; Πείτε μου, αυτός που κατασκεύασε αυτή την κοροϊδία, δε θα έπρεπε να υποχρεωθεί να την ξαναφτιάξει, με δικά του έξοδα;

5 σχόλια:

  1. Κοίτα σύμπτωση τώρα. Πριν μόλις 2 εβδομάδες τα έβαλα με τη ΔΕΗ για αντίστοιχο θέμα που δημιούργησαν έξω από το νέο σπίτι μου. Αν και πολύ συνεννοήσιμος ο προϊστάμενος μελετών, ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπε ότι η ΔΕΗ μπορεί να βάζει κολώνες όπου θέλει. Θα έπρεπε να έχει γίνει κάτι πολύ εξόφθαλμο ΚΑΙ να είναι και πολύ φρέσκο για να μπει στο κόπο να κάνει αλλαγή, και φυσικά ΜΟΝΟ κατόπιν παραπόνου ή καταγγελίας. Φωτό σαν την παραπάνω... 1000άδες στην Αθήνα και στην Ελλάδα... ολέ! Είμαστε ακριβώς το αντίθετο των άγγλων: μέγιστο ενδιαφέρον για το εσωτερικό των σπιτιών μας, απόλυτη αδιαφορία για οτιδήποτε έξω από αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΓ. Επειδή αυτή η περίπτωση είναι αρκετά ακραία τώρα που το σκέφτομαι, και επίσης "ευαίσθητη" (επειδή είναι πλέον της μόδας η ευαισθησία προς ΑΜΕΑ), μπορείς να κάνεις μια μήνυση αν έχεις το χρόνο. Τουλάχιστον είναι τσάμπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aυτό που κάνει το θέμα γελοίο είναι ότι η κολώνα προϋπήρχε. Με λίγα λόγια, όταν επισκεύασαν το πεζοδρόμιο, είχαν εντολή να φτιάξουν από μια ράμπα σε κάθε άκρη του και την έφτιαξαν. Είναι σίγουρο ότι κατάλαβαν ότι θα ήταν άχρηστη, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία.
    Βλέποντας κάτι τέτοια, το φτωχό μου μυαλουδάκι κάνει παράξενες σκέψεις: σκέφτεται ότι οι ράμπες δε φτιάχνονται για να εξυπηρετήσουν κανέναν: είναι απλώς ένας τρόπος να δείξουν οι δήμαρχοι πόσο προοδευτικοί είναι. Οι ειδικές (ακριβότερες) πλάκες, τα επιπλέον εργατικά κτλ, είναι απλώς ένας τρόπος για να δικαιολογήσουν ένα μεγαλύτερο κονδύλι, το οποίο φυσικά θα μοιραστεί κατάλληλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιστολή και φωτό στον δήμαρχο...
    Μπορεί να μη γίνει τίποτα, αλλά τουλάχιστον θα απαντήσει (υποχρεωμένος ων), και θα δούμε λίγο πως λειτουργεί το μυαλό τους! Εγώ το κάνω που και που.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ο δήμαρχος πάρει μια επιστολή θα τη γράψει στα παλιά του τα παπούτσια.
    Αν πάρει δέκα ίσως να παραξενευτεί λίγο.
    Αν πάρει εκατό ή χίλιες, τότε θ' αρχίσει να το σκέφτεται σοβαρά.
    Το θέμα είναι ότι μια φωνή που φωνάζει συνέχεια, ακόμη κι αν έχει δίκιο, γίνεται ο τρελλός του χωριού και κανείς δεν του δίνει σημασία.
    Αν οι φωνές όμως είναι περισσότερες, τότε δε μπορεί να είναι όλοι τρελλοί. Δυστυχώς όμως, δεν έχουμε μάθει να φωνάζουμε εκεί που πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή