+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Όχι στο πεζοδρόμιο μας!


Kοιτάξτε την:
με τα δυο της μικρά στη μέση του δρόμου γιατί το καρότσι δε χωρά στο πεζοδρόμιο.
Ένα παρκαρισμένο την ανάγκασε να κατέβει, και τώρα ψάχνει χώρο ανάμεσα στ' άλλα παρκαρισμένα μήπως μπορέσει ν' ανέβει.



Και σας ρωτώ: είναι πράγματα αυτά;
Τα παιδιά μας είναι η ζωή μας, οι θησαυροί μας, ό,τι πολυτιμότερο έχουμε.
Γιατί πρέπει να είναι στο δρόμο, μέσα στον κίνδυνο;

Για σκεφτείτε...
Ένα αμάξι είναι πανάκριβο, αλλά μη μου πείτε ότι είναι τόσο πολύτιμο όσο μια ζωή.
Κι όμως, πώς θα του φαινόταν του οδηγού, αν έπρεπε να το αφήνει στο δρόμο, μέσα στη βροχή, τον ήλιο και τη σκόνη, γιατί ένα τσούρμο μαμάδες έχουν παρκάρει τα καρότσια τους στο γκαράζ ή την πυλωτή του;

Εκείνος γιατί παρκάρει στη διάβαση και στο πεζοδρόμιο των παιδιών μας;
.

2 σχόλια:

  1. Θα ήθελα μια μέρα να μπορέσω να γνωρίσω 4-5 (μόνο) ακόμα ανθρώπους που θα είναι διατεθιμένοι να κάνουν μια συμβολική κίνηση: Να πιάσουμε έναν δρόμο ή διασταύρωση, και να κάνουμε ΟΛΑ τα νομικά προβλεπόμενα προς όλα τα ΙΧ. Η οργάνωση "ΠΕΖΗ" διαπιστώνω ότι δεν έχει δράσει ακόμα έτσι.

    Και όταν λέω τα προβλεπόμενα, εννοώ 100% by the book, ώστε όταν φτάσουμε τον εισαγγελέα ο μοναδικός υπεύθυνος να είναι (τυπικά) η αστυνομία. Με τη βοήθεια 2-3 απλών δημοσιογράφων η κίνηση θα ενισχυθεί όσο χρειάζεται.

    Είναι μεν απλό, αλλά θέλει χρόνο, κόπο ΚΑΙ χρήμα. Γιαυτό θέλω άλλους 5. Που να είναι έτοιμοι να το τραβήξουν ως το τέλος. Το δεύτερο δύσκολο είναι ότι χρειάζεται κι ένας pro bono δικηγόρος.

    Όχι ότι θα αλλάξει κάτι στην πόλη. Αλλά θα βρω ελάχιστη ψυχική ηρεμία. Και οπωσδήποτε θα έχω πλέον έρισμα να βρίζω ακόμα ...και τον βουλευτή και τον υπουργό που δεν μπαίνουν στον κόπο να απαντήσουν στην αλληλογραφία τους.

    (Στα "προβλεπόμενα" περιλαμβάνεται καταγγελία για τις παραβάσεις του ΚΟΚ, μηνυσεις για έκθεση πεζών σε κίνδυνο κ.α., αγωγές για προσβολή προσωπικότητας κ.α., μηνυτήρια αναφορά κατά των αστυνομικών που (πιθανότατα) δε θα επιβαλλουν τη νομιμότητα κ.α. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή