+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Απειλές

Η σημερινή ανάρτηση είναι πολύ προσωπική. Διαβάστε, γιατί ίσως χρειαστώ τη μαρτυρία σας, αν καταλήξω στο νοσοκομείο ή στο τμήμα.



Ο οδηγός του αυτοκινήτου της φωτογραφίας παρκάρει πάντα κάθετα στο πεζοδρόμιο, αναγκάζοντάς μας να βγούμε στο δρόμο κάθε μέρα που πάμε στο σχολείο. Μάλιστα, έχει και δυο τσιμεντοδοχεία τα οποία μετακινεί όπως τον βολεύει - πότε φράζει το πεζοδρόμιο και πότε τ' αφήνει στο δρόμο.

Αυτό συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό και όταν περνούσαμε με τον μικρό μου (που ήταν στο αμαξίδιό του, προσωρινά ανάπηρος, λόγω της Νόσου του Πέρθες) πάντα έπρεπε να βγούμε στο δρόμο. Όπως καταλαβαίνετε, έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα.

Μέσα στην πρωινή βιασύνη δεν έχω χρόνο ν' αφήνω σημειώματα και μου έχουν τελειώσει και τα φυλλάδια. Σηκώνω λοιπόν τους υαλοκαθαριστήρες.



(Για όσους δε μένουν στην Αθήνα, οι σηκωμένοι υαλοκαθαριστήρες είναι κάτι που το βλέπεις σχεδόν παντού. Είναι ένα μήνυμα των διερχόμενων πεζών προς τον οδηγό που μεταφράζεται ως εξής: "Αν δεν το έχεις ήδη καταλάβει, ενοχλείς. Την επόμενη φορά πάρκαρέ το αλλού.")

Θεωρητικά, ένας ευσυνείδητος οδηγός που λαμβάνει το μήνυμα σκέφτεται "Ουψ, την έκανα. Καλύτερα να μην το ξαναφήσω εδώ." Και -θεωρητικά πάντα- αποφεύγει να ξανακλείσει τη διάβαση, τη ράμπα, κτλ.

Όμως ο υπέροχος και καλλιεργημένος οδηγός του Audi της φωτογραφίας, είχε άλλη άποψη: παρακολούθησε να δει ποιος τολμά να του αγγίξει το αμάξι και μου άφησε αυτό το τρυφερό μπιλιετάκι:



Με λίγα λόγια, είναι δικαίωμά του να παρκάρει στο πεζοδρόμιο, κι αν τολμήσω να του ξαναγγίξω το αμάξι την έβαψα. Μάλιστα φαίνεται να ξέρει ακριβώς ποια είμαι και σε ποιο σχολείο πηγαίνω με το παιδί.

Εσείς τι λέτε; Αύριο να τολμήσω να πάω στο σχολείο, ή θα μου τη φυλάει κάπου;



________________________

Ενημέρωση: για όσους ρώτησαν, εννοείται πως πήγαμε κανονικά στο σχολείο. Και θα πάμε αύριο στη γιορτή. Δε θα αφήσω ένα νταή να μας κάνει κουμάντο. Σημείωμα σκόπευα να του αφήσω, αλλά δε μου φαίνεται να επιδέχεται επιμόρφωση. Πάντως, του ξανασήκωσα τους υαλοκαθαριστήρες.
Η τροχαία θα ξανακληθεί, ώσπου να έρθει και σκέφτομαι αν θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά στο τμήμα.
Προσθέτω και δύο φωτογραφίες από το Google Street View, όπου φαίνεται καθαρά ο δρόμος, με το σημείο μπροστά στα γκαράζ κατειλημμένο σταθερά και μόνιμα από αυτοκίνητα.
(Μου είπαν ότι πινακίδες και διεύθυνση είναι προσωπικά δεδομένα, οπότε τα σβήνω από τις φωτογραφίες, αν και θα τα έχω διαθέσιμα αν ζητηθούν από τις αρχές.)




_______________________________

Ενημέρωση: Στις 9/11/2016 ο κύριος με περίμενε την ώρα που περνούσα. Για το τι έγινε μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική ανάρτηση.







27 σχόλια:

  1. Αν πας σε ένα αστυνομικό τμήμα και το δείξεις; Και του βάλουν μια κλησούλα στη θέση του σημειωματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν καλείτε το 100; Έχετε φωτογραφία της παράβασης και της απειλής. Μην ακουμπήσετε το αμάξι ξανά, αλλά να καλείτε το 100 κάθε φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποτε καλούσα το 100, αλλά βαρέθηκα να περιμένω και να μην έρχονται. Σήμερα το κάνω περιστασιακά μόνο.

      Διαγραφή
  3. Να του αφήσεις σημείωμα που να λέει: "Την επόμενη φορά που θα το αφήσεις εδώ θα φωνάξω την τροχαία και θα σε πάω και στο τμήμα". Μην κολλάς. Κάτι τέτοιοι τύποι είναι θρασύδειλοι και για αυτό αφήνουν τέτοια σημειώματα. Αν είχε τα κότσια, για να μην πω τίποτε άλλο, θα στο έλεγε αυτοπροσώπως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα φωνάξω την τροχαία, την έχω ήδη φωνάξει. Και θα τους ξαναφωνάξω. Όσο για μηνυτήρια αναφορά σκοπεύω να καταθέσω μόλις βρω λίγο χρόνο και κάποιον να μου κρατήσει τα παιδιά.

      Διαγραφή
  4. Δυστυχώς οι κάφροι βρίσκονται παντού. Λυπάμαι που αυτό το κτήνος θέλει να ονομάζεται άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυπάμαι που ο κάφρος αυτός θέλει να τον αποκαλούν άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ με χιλιουσ τροπουσ νονοσ 2643 για την μη προσβαση αναπηρου, καταπατηση πεζοδρομειου κλπ. κλπ. κλπ. οπου θελετε πηγαίνετε κ εξαφανιστε τον κ με γερανο αντε μετα να σου πω αν ξανατολμησει κ στον εισαγγελεα υπηρεσια με το 100 κ ο ιδιοσ εκει... καλα σοβαρολογητε ότι ακομα καθεστεεεεεεεεεε ??? τα θελετε κ τα παθαινεται. !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ίσα ίσα... Θα πας στο τμήμα και θα καταθέσεις τη μήνυση μαζί με τα παιδιά !
    Και θα τους πεις πως θα κάνει και μήνυση και σε αυτούς γιατί με την αδιαφορία τους κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα και η δική σου και των παιδιών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παντως μονοι σου δεν εισαι....οτι χρειαστεις φωναξε και θα μαζευτουμε 50....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. υπομονη...ειναι θεμα παιδειας...αλλα κ την τροχαια να καλεσεις θα εκνευριστει γιατι την ξεβολευεις..ειχα κ γω παρομοιο περιστατικο κ ενω ειχα δικιο σε πεζοδρομο παρολο που αργουσε να ερθει μ εκανε κ δικαστηριο καθε φορα στο δρομο ενω ο νομος ητανε ξεκαθαρος..απλα αλλος ο πεζοδρομος της ηλιας ηλιου κ αλλος της παροδος σκουφα..στην ελλαδα ζουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν προκειται να βρεις ακρη γιατι ζεις σε κρατος παιδικη χαρα το οποιο ειναι υπευθηνο για την συμπεριφορα αυτου του νταη ελληναρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγω παντος θα του εσπαγα το παμπριζ... Οταν με το καλο κατεβενα Αθηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο 'μαμά στο δρόμο'
    χρειαζόμαστε περισσότερους ενεργούς πολίτες σαν εσένα! Η ανύπαρκτη συνέπεια είναι αυτή που τροφοδοτεί και διαμορφώνει τέτοια τέρατα σαν τον ΚΎΡΙΟ AUDI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν τολμήσει απλά να σε κοιτάξει στραβά, γράψε εδώ ένα μήνυμα και θα του χώσω την εξάτμιση από το Audi στο μπουρί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και την υποστήριξή σας.
    Δυο πραγματάκια μόνο:
    α) δε θα πέσουμε στο επίπεδό του καταστρέφοντας, βρίζοντας ή χειροδικώντας.
    β) Μην προσβάλλετε τους Κάφρους - τι μας φταίνε οι άνθρωποι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είχαμε καμία εξέλιξη από τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπερα!!! Ακου να δεις πως εχουν τα πραγματα και πως θα μπορεουσες να κινηθεις, γτ εχω ακριβως τα ιδια και τα εχω φαει με το κουταλι. Πλεον πινω καφε με το διοικητη της αστυνομιας σκεψου. Μηνυση, δυστυχως, δε μπορεις να κανεις, αν δεν εχουν αναφερθει ονοματα ή να κληθει η αστυνομια και να συλληφθει επ αυτοφορω ο εν λογω "κυριως". Ο μοναδικος τροπος μηνυσης ειναι να σε βρισει την ωρα που θα σε πιασει να σηκωνεις τους υαλοκαθαριστηρες. Υπαρχει κινδυνος βεβαια σωματικης ακεραιότητας αλλα δυστυχως σε αυτο το κρατος που ζουμε, πρεπει να "πεθανεις" για να ασχοληθουν με το προβλημα σου... Θα καλεις καθε μερα επωνυμα το 100 και θα αναφερεις το προβλημα, σε σημειο να γινεις ενοχλητικη. Παραλληλα θα ενημερωσεις το δημο πως το ταδε οχημα εχει κανει αλογιστηβκαταλληψη του πεζοδρομιου. ΠΡΟΣΕΞΕ!!! Σιγουρεψου οτι ολος αυτος ο χωρος δεν ειναι μερος του οικοπεδου στο οποιο βρισκεται το γκαραζ, εκτος των 70cm που οριζεται ως δημοσιος χωρος. Αν τυχων ειναι ιδιοκτητος καλεισαι να τους επισημανεις πως "το ταδε οχημα καταλαμβανει χωρο εκ του δημοσιου πεζοδρομιου, το οποιο ενωνεται με το ιδιοκτητο οικοπεδο του, με αποτελεσμα την παρακωλυση κυκλοφοριας πεζων", καθε δημος να ξερεις οφειλει να παρεχει πεζοδρομια(minimum 70cm) για οτιδηποτε παραπανω απευθυνσου κατευθειαν στις αστυνομικες αρχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πέραν της τροχαίας, θα καταθέσετε και μια ωραιότατη μηνυτήρια αναφορά όπου θα αναφέρετε την ευθύτατη απειλή κατά της ατομικής σας υπόστασης και θα κάνετε και ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να διασφαλίσετε την ακεραιότητά τη δική σας αλλά και του παιδιού σας. τα δικαστικά έξοδα φυσικά στο αγόρι με το audi. και καλή τυχη... ζούμε δυστυχως σε οικο ανοχής... για να μην το θεσω αλλιως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. την αστυνομια βαριεσαι να την περιμενεις αλλα ιστοριες εδω μπορεις και καθεσαι να γραψεις.ασε τα δραματα παρε την αστυνομια να του κοψει μια κληση και ασε τις ιστοριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. την αστυνομια δεν μπορεις να την περιμενεις αλλα εδω μπορεις να καθεσαι να γραφεις.να περιμενεις λοιπον την επομενη φορα και ασε τα δραματα,αμα τους πεις αυτα που ειπες εδω θα ερθουν σε 5 λεπτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέντε λεπτά; Σας βρίσκω πολύ αισιόδοξο...
      Και, ναι, στις 2 μμ, όταν η δασκάλα περιμένει στην πόρτα να κλειδώσει το σχολείο δεν έχω χρόνο.
      Στις 11 μμ, όταν τα παιδιά κοιμούνται, αφού έχουμε τελειώσει αγγλικά, δραστηριότητες, διάβασμα, κτλ. τότε έχω χρόνο. Αλλά τότε δε θα τ' αφήσω μόνα τους στο σπίτι για να πάω στο τμήμα, έτσι δεν είναι;

      Διαγραφή
  20. Εδώ αγαπητή μου έχεις πέσει σε πολλά λάθη πρώτον του φωτογράφισες το αμάξι και την οικία του και μπορεί να σου κάνει μηνύσει για προσωπικά δεδομένα και παρακολουθησει αυτού και της οικίας του !! δεύτερον εφόσον του το ακούμπησες μπορεί πάλι να επικαλεστεί σημαιες και να σε πάει για καταστροφεύς περιουσιακών στοιχείον αυτού και με τα δυο αυτα σε τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί αν πάει στο εισαγγελεα!! αυτο που έπρεπε να κανείς απο μιας αρχής να φώναζες την τροχαία η τον δήμο επώνυμα και να συνταγες απο τον εισαγγελεα παραγκελια αυτού του προβλήματος, τώρα με όλα αυτα που έχεις κάνει πάει το θέμα για προσωπικη κόντρα και θα σου βγει μπούμερανγκ δεν το χειρίστηκες σωστά το θέμα σου, γνώμη μου να αφήσεις το θέμα ως έχει να ησυχάσει γιατί όντος ειναι παράνομος για το παρκάρισμα απο το νόμο και το μόνο ένα πρόστιμο θα φάει ενώ για σένα αν δικαστικός σε πάει θα μπεις σε άσχημες διαδικασίες δικαστικές με κόστος και αποζημιώσει αυτού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καταρχήν ο τύπος απο το αυτοκίνητο που έχει φαίνεται και το επιπεδό του.Βλαχοκάγκουρας πρέπει να είναι.Επίσης το οτι βρίζει γυναικα φαίνεται πάλι το επιπεδό του.Πέρα απο αυτό εσύ δεν έπρεπε να του σηκώνεις τους υαλοκαθαριστήρες γιατί χάνεις το δίκιο σου.Στην θέση σου δεν θα ασχολιόμουνα καθόλου γιατί στο κράτος που ζούμε οι νόμοι δεν εφαρμόζονται άλλα ούτε ύπαρχει και παιδεία γιατι αν ύπηρχε παιδεια δεν θα πάρκαρε το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο.Οπότε δεν θα βγάλεις άκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θύμωσα πάρα πολύ και σε θαυμάζω για την ψυχραιμία σου. Δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα εάν θα έβρισκα ένα τέτοιο σημείωμα να απευθύνεται σε εμένα. Πραγματικά δεν ξέρω..... Πόσο θράσσος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύ θα καλά θα κάνετε και να πάτε στο Τμήμα της περιοχής σας (στο Τμήμα Τροχαίας όμως) με τις φωτογραφίες που στοιχειοθετούν την τροχαία παράβαση και να καταθέσετε αναφορά. Μετά θα πάτε στο Τμήμα Τάξης/Ασφαλείας της περιοχής σας και θα καταθέσετε το περιστατικό με τους υαλοκαθαριστήρες και τις έγγραφες απειλές (με τις φωτογραφίες), θα υποβέλετε "παράπονα" (και όχι αναφορά) και θα ζζητήσετε την συμβουλή της Αστυνομίας. Όσο για τις απειλές, απλώς αγνοείστε τις και μην τις σκέφτεστε. Ένας ακόμα ψευτονταής που θα "βρει το μαστορά του", ειδικά εάν πέσετε σε κάποιον "μερακλή" αστυνομικό που δεν θα βαριέται να κάνει την δουλειά του. Μην "ψαρώνετε" από τις απειλές αλλά μην αφήσετε την περίπτωση έτσι. (ΥΓ: όσο θέλετε στοίχημα ότι ο εν λόγω νταής (που ΘΑ γαμ**** είναι εντελώς μικροτσούτσουνος, ίσως και με αδυναμία στύσης...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή