+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Το Σύνταγμα άνω-κάτω

Χτες ήμουν στο Σύνταγμα. Η πλατεία έχει αλλάξει όψη. Στο πάνω μέρος έχουν κλείσει το πεζοδρόμιο για να φτιάξουν κερκίδες. Η δίοδος που απομένει πολύ απέχει από το νόμιμο 1,5 μ. 


Στο κέντρο της πλατείας, στήνουν περίπτερα. Ένα από αυτά, κάποιου ιατρικού κέντρου, αποτελεί αθέλητη υπενθύμιση πως συχνά από το αυτοκίνητο καταλήγεις στο νοσοκομείο.


Το κάτω μέρος της πλατείας είναι κι αυτό κλεισμένο, πίσω από κάτι παραπετάσματα που γράφουν "καλώς ξανάρθες, ράλι των θεών" στα Αγγλικά. 

Οι επτά στάσεις της πλατείας έχουν εξαφανιστεί, μαζί με τις οθόνες τηλεματικής. Ο κόσμος δεν ξέρει πότε θα έρθει το λεωφορείο του. Φρόντισαν πάντως να μετακινήσουν μία, που όμως την έστησαν τόσο μακριά από τη γωνία, που όσοι κάθονται θα δουν το λεωφορείο τελευταία στιγμή και θα πρέπει να τρέξουν. Οι περισσότεροι περιμένουν όρθιοι, χωρίς σκιά, στη γωνία του δρόμου.

 
 
Βέβαια καταλαβαίνω πως όλοι μας πρέπει να κάνουμε θυσίες όταν το απαιτεί το κοινό καλό. Όμως πείτε μου, ποιο κοινό καλό εξυπηρετεί αυτό το Ράλι; Γιατί πρέπει να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες για μία εβδομάδα; Αν πρέπει να γίνει, γιατί στο κέντρο της Αθήνας; Χάθηκαν άλλοι χώροι;



#roadsafety  #30km #rallyofGods #Acropolisrally


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου