+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Αυτοκίνητα χτυπούν ποδηλάτες





1.
Τη θλίψη έχει σκορπίσει στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του 14χρονου Πάνου Τζαβάρα, σήμερα το πρωί.
Στις 2 Μαΐου, ο Πάνος επέστρεφε από το σχολείο μαζί με τον μικρότερο αδερφό του Ανδρέα, πάνω στα ποδήλατά τους, και παρασύρθηκε από ένα τζιπ. Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, ο μικρός Πάνος εκτοξεύθηκε και κατέληξε κάτω από τις ρόδες δύο αυτοκινήτων.
Μετά από 15 ημέρες στην Εντατική, ο μικρός έχασε την μάχη με τον θάνατο.

2.
Προχθές, στον παράδρομο του ΣΕΦ, οδηγός αυτοκινήτου που επιχειρούσε επικίνδυνους ελιγμούς με το αυτοκίνητό του και με υπερβολική ταχύτητα, έχασε τον έλεγχο του, βγαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα, προσέκρουσε στα προστατευτικά τοιχώματα και παρέσυρε 3 ποδηλάτες. Ως εκ θαύματος, κανένας δε σκοτώθηκε, μολονότι και οι τρεις τραυματίστηκαν. Ένας από αυτούς χειρουργήθηκε για συντριπτικό κάταγμα.
Το Σάββατο 27/5 στις 17.00, οι φίλοι ποδηλάτες πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο του συμβάντος στο Σ.Ε.Φ.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να τυπώσουν κάποιο κείμενο για να μοιραστεί στα φανάρια κοντά στον χώρο διαμαρτυρίας.

2 σχόλια:

  1. Είναι λυπηρό που στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία, ενώ είχε ανακοινωθεί σε όλες τις ποδηλατικές παρέες, σε συλλόγους, στο ίντερνετ, δεν συγκεντρώθηκαν παρά μόνο καμιά 80αριά άτομα.
    Ο παράδρομος είχε κλείσει με τη βοήθεια της αστυνομίας, αλλά Σάββατο γαρ, και απόγευμα, δεν υπήρξε η αναμενόμενη συμμετοχή.
    Ο συγκεκριμένος παράδρομος είναι το μοναδικό μέρος που μπορεί κανείς να κάνει με ασφάλεια ποδήλατο και τρέξιμο, λόγω ελάχιστων αυτοκινήτων και αναμενόταν μεγαλύτερη συμμετοχή για να κρατηθεί "ποδηλατικός"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι κρίμα :-(
    Όσο για το "μοναδικό μέρος που μπορεί κανείς να κάνει με ασφάλεια ποδήλατο" τα πρόσφατα γεγονότα απέδειξαν πως ούτε καν αυτό δεν ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή